Cairns och vidare till NZ

Vilken resa!

Sista dagen i Carins ägnade vi oss åt att åka en buss med Uncle Brian. Men det var inte Brian som körde. Det var hans kusin Brad. En störtskön kille som gillade att prata mkt. Det var en heldag i en buss med många skratt och märkliga upptåg! Det blev badande i både vattenfall och rutschbaneåkning nerför!

Här går det undan! :)

Waka-Waka Falls (sök på Peter Andre och Mysterious Girl)

Efter Cairns gick resan vidare till Nya Zeeland. Anlände sent och givetvis sist i passkontrollen. Nu ligger vi 12h före Sverige i tidsräkningen. I vilket fall Efter att ha utforksat Christchurch hämtade vi ut bilen på AVIS och begav oss mot Lake Tekapu, en bilresa på 3h. Bilen ser ni till höger, omdöpt till Gizmo men Froda kanske är mer passande?

Efter lite letande av boende fick vi tag i ett Bed and Breakfast. Högt placertat med en fantatiskt utsikt över sjön. Svårt att beskriva hur vackert det var... men bilden nedan  kan kanske en ge en lite hint... Lake Tekapu är en liten men som sagt väldigt vackert placerat by med drygt 300 inneboende, 3000st nov-feb.

Utsikt från balkongen.

Efter en tidig morgonstart begav vi oss mot Queenstown. Världens huvudstad när det actionfyldla upplevelser. Världens första kommersiella bungyn finns att hoppa här (43m). Förutom bungy.. hanggliding, jetboats, rafting mm.

Vi fick avverkat rafting, Nya Zeelands högsta bungy och världens högsta swingen. Tyvärr kan jag för tillfället inte infoga dessa bilder men de kommer! Ellens nervösa tankar om rafting (det var både brutna ben och förlamning) slutade bara i stort leende.
Fergburger! Vi kom fram till att de var de godaste hamburgarna vi har ätit och största!

Queenstown hamn.

Om man skall vara svensk och prata om väder kan jag nämna att vi har haft dryga 26 till 30 grader. Men betydligt svalare vindar än i Aussie, svensk sommar kan man säga. Just nu befinner vi oss i Te Anau för en tur till Milford Sound imorgon.

Ha det gott!

Kommentarer

  1. Ser helt grymt ut. Jag hoppas ni har det svinskoj. Vad roligt att ni körde Uncle Brian.

    //Andreas Y

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Norrland och Mockträsktempot

Viva La France - Del 2

Rejs report Ironman Nice