Ironman Switzerland - PreRace

Det blev inget SUB12 men väl ett nytt PB på en tuff bana men väldigt vacker.
Nu blir det ett sånt där långt inlägg indelat i 2 delar för att få med så mycket detaljer av intresse som möjligt av trippen ner till Zurich.


Jag och frugan bilade ner till Köpenhamn redan på onsdagskvällen. Vi hade fixat ett billigt boende vid flyget för att kunna ta 0700 flyget ner till Zurich på torsdagsmorgonen. Som alltid var det lite strul med cykeln eftersom de inte kunde garantera att den kom med i det lilla flyget. Smått irriterad var det inte så mycket jag kunde göra trots förbokad plats. Bara hoppas. Fick dock en plats vid bagagedörren och kunde se "lilla lådan" komma med :-)

Väl framme i Zurich möttes vi av en rejält varm morgon och 15 min från flyget, i gamla stan låg vårat boende, Guesthoue Alexander. Mycket bra boende med väldigt service minded personal. Cykeln fick ett speciellt rum att stå i och där kunde jag även stå och mecka med cykeln. När vi kom fram så hade de ordnat så vårat rum redan var klart och det var bara att checka in. Det blev en tur i stan och lite sightseeing. Nära till mycket och vi hade ett långt stråk med restauranger runt hörnet. Eftersom det var semester tog vi en liten napp på rummet på eftermddagen. Kvällen firade vi våran 4e bröllopsdag med italiensk mat och vaniljbullar på rummet efter en liten shopping session på närbutiken (måste ju ha frukt!)








Fredagen var också en varm men lugn dag. Idag var det pre-race möte och uthämtning av lappar som gällde.
Gick upp vid halv åtta och tog en cykelrunda i lugn ro för att känna på hojen och trampa ut benen lite innan frukost.

Vi hade bestämt oss att promenera till Ironman Village och sedan ta spårvagnen hem. På vägen dit passerade vi ett torg och givetvis var vi tvugna att gå runt och spana in alla goa ostar och köpa lite körsbär. Det var inte så svårt att hitta rätt eftersom det var lämmeltåg till området. 

Själva området var lite mässområde och även en större restaurang. Mässområdet fanns lite goa grejer och köpte lite småsaker. I det officiella merchandiese tältet blev det också en t-shirt samt mössa till vinterns löpning. Lite mat på det och nummerlappsutdelning. Fick en snygg ryggsäck samt åkband för helgen.




Det var rejält varmt ute och inne i pre-race tältet aningen varmare tillsammans med ett stort gäng andra triatleter.



Reglerna gick igenom på vanlig maner och det var bra info om den del knixiga partier på cykelbanan. Dock var kvällens bästa: Right now you can swim with wetsuits, it is 22 degress. Please dont pee in the water later today. Applåderna var givna!


Simbanan

Uppgång från sim


Nu var det hem till rummet och börja organisera påsarna. Röd=Run, Blå=Bike, Vit=ombyte.
Ville ha allt klart innan kvällens middag så jag kunde släppa tanken på grejorna snabbt. Det blir en del grejer att få med sig.

Har ju koll!


Lördag innebar lång sovmorgon. Lång frukost. Lite vila på frukosten. Promenad i stan. Lång lunch.

Lagom på sen eftermiddagen var det incheckning av cykel, blå och röd påse. Nånting gick fel idag. Stod lätt i kön och väntade i 40 minuter och dessutom kom det lite regn på det. Var dock inte stressad, jag har ju semester! Senare på kvällen kom ett sms där arrangören bad om ursäkt.





Nu var det bara att ladda på bästa sätt och njuta av vad som komma skulle...





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Norrland och Mockträsktempot

Viva La France - Del 2

Rejs report Ironman Nice