Expedition Midvinter 2017

Det började som en galen tanke en tidig morgon på en av alla morgonturer ut till jobbet. Anders och jag spånade om att vi måste hitta på något mastigt under vinterhalvåret. Tanken var Abloc WinterChallenge. Tyvärr gick det på en dum tid. Vi gör det själva! Sagt och gjort, Expedition Midvinter hade sett solen för första gången.

Enkel plan. Sätt ihop en bana. Fråga om nån mer vill vara med. Fixa en servicebil. Kör.

Lördagmorgon, kl 05:00

Vaknar innan klockan. Kändes lite som julafton. Äntligen. Käkar en stabil omgång bananpannkakor med en balja kaffe. Kollar vädret, kommer bli perfa. Ser över packningen. Blandar till en "Ivansson-Special" med en del Umara Sport och en del Umara Intend.


Ivansson Special in progress
Klockan 06:30 Samling Friskusstugan.

Det är någon sömndrucken men glatt och sammanbitet gäng cyklister. Mycket prat om vädret och förväntningar på dagen. En lättare genomgång av hur vi ska ta oss an dagen och hur banan är lagd.

Foto:Peter Ivansson

Strax efter 07:00
Första gruppen rullar iväg i mörkret. Cykellamporna lyser upp vägen neråt mot Falkenberg. Sakta men säkert börjar solen resa sig upp. Vinden ligger mot oss men morgonpigga ben tröver på. Allt rullar på fint. Väl inne i Falkenberg är det glashalt i en rondell och två cyklister lägger sig ner. Dock är det lika snabbt uppe som de föll. Klungan hade rullat lugnt och fint in i rondellen.

Vägarna går längst med Kusten och sedan inåt vid Steninge. Vid Asige kyrka efter 81 km väntar dagens första belöning. Korv med bröd, kaffe, Cola, Gifflar, Risifrutti och snickers. Mumma!

Foto: Peter Ivansson
Foto: Peter Ivansson
Foto: Peter Ivansson
Foto: Peter Ivansson

Efter en stabil påfyllning gör vi en lite rotation i grupperna och fortsätter våran väg inåt landet. Temperaturen fortsätter att hålla sig på några minusgrader och varje kortare stopp längs med vägen tar längre för dieselmotorn att bli varm. Flera gånger är mer än nöjd med mina dubbla vantar och rejäla vinterskor från Bontrager. Vattnet fryser men sportdrycken håller sig flytande. Vid varje stopp gäller det att ta tillfälle att äta lite och dricka. 


Strax innan andra depåstoppet blir det punka och kortare stopp. Men vad gör det. Solen sken och glada miner. När vi kommer fram till depån ligger första gruppen drygt 20 minuter före oss i tiden. Jag lyckas med att trycka i mig 4 korvar. La sig som ett gott lock i magen. Risken var större att jag fick håll i magen än bonkar i väggen :-)

Kiss och stretch stopp

Punkastopp
Efter andra depån rullar det på. Med 6 mil kvar kändes det som att vi nästan var hemma. Kalla efter att stått stilla var det sammanbiten grupp. Timmarna på cykeln börjar ta ut sin rätt. Axlar och nacke börjar bli stela. För vissa värker fingrar och tår.. Frågan är: Kommer vi hinna innan solen går ner?


Vi hann. Det var en skön känsla att bocka av längst med vägen. Älgaslätt, check. Deromebacken, check. Tångaberg, check. Natureservatet, check. Att få efter 9 timmar 30 min lite drygt, få hoppa av cykeln var underbart. Väl inne väntade en omgång skönt tjöt i glada vänners lag. En varm och skön bastu med tillhörande kall öl gjorde att de ömmande musklerna försvann.


Kvällens käk stod grabbarna från Senor Habanero för. Grym högrevsgryta med de mest välsmakande starkaste såserna du kan tänka dig. Rekommenderas!


Till middagen var det även medaljutdelning. Åter igen, nöjd som få. TACK alla för en härlig dag och trevlig kväll.



 /Asken

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Norrland och Mockträsktempot

Viva La France - Del 2

Rejs report Ironman Nice