Race Report - Jubileumsloppet

Då var det så dags igen. Årets upplaga av Jubileumsloppet. Ett trevligt arrangemang av CK Wano här i Varberg. Vi var många Roosters på plats och stämningen var på topp denna söndagsmorgon. Trots de starka västerliga vindarna vilket skulle göra det ett snabbt lopp ut men desto grisigare hemåt.

Före start ett obligatoriskt kort med hela gänget (även om några saknades...)


När vi så lagom rullade iväg strax efter kl nio så hann vi komma ut genom första rondellen när det började trummas på. Tänkte att det är väl lika bra att hänga på så länge det går. Jag kan gissa att Jägryd fnissade där framme när han fick vrida på varenda cylinder... Nån gång i Trönningebacken börjar jag känna blodsmaken i munnen, trevligt. Efter detta blev vi en mindre klunga där framme på 8 personen som trummade på över alla backarna i början av loppet. Tyvärr punkade Jägryd och en stark pajk försvann. Vinden i ryggen och solsken gjorde det behagligare så där 3 mil in i loppet.


När det gavs möjlighet i medvinden trycktes det på utan för den sakens skulle köra vårdslöst. Hela tiden kontrollerat. Vi snackade i klungan och såg hela tiden att få med alla för att få så bra flyt hela vägen. Sen att vi hade två lokomotiv där framme, Martin och Frasse gjorde också att vi kunde hålla andraklungan bakom oss. 



En bit in på loppet började benen kännas lagom krispiga men att släppa av fanns inte på kartan. Vad som var upplyftande var att loppet kunde klaras av på 2 gels och 2 flaskor Enerivit Professional. Den där regelbudna korttidsfastan har tydligen gjort nytta.



Med två mil kvar av loppet kom vi in en stenhård mur av motvind. Det slet och drog i cykeln och livet kändes allmänt skit. Ville bara kasta hojjäveln och be den dra åt..... blev inte lyckligare när jag insåg att vi rullade i 20 km/h. Slutklämmen över mållinjen tog Frasse hand om. Strax därefter kom Broms och jag. Nöjda som få tjötade vi en stund ute och sedan gick in och tog en välförtjänt korv. Sakta men säkert fylldes fiket med fler Roosters och det var mycket snack om sura ben och motvind av sällan skådat slag.

Nu blir det att ladda om till Varvet nästa helg. Ser fram emot det redan!

/Andreas

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Norrland och Mockträsktempot

Viva La France - Del 2

Rejs report Ironman Nice